Informace z města

Zveřejněno 25. 3. 2024

Stůl mladých

Kulturní a sportovní aktivity pro mladé

V pondělí 25. 3. 2024 se v respiriu základní školy uskutečnilo setkání zástupců žákovské samosprávy a města u tzv. „Stolu mladých“. Přítomni byli i zaměstnanci Kulturního centra Týnec. Žáci přednesli návrhy akcí, o které by měli zájem. Například z oblastí sportu, kultury a dalších společenských akcí. Mezi návrhy byly např. turnaje ve vybíjené nebo kopané, koloběžková exhibice - Maty Pekárek, promítání filmů jako Duna, Premiantka, Gump jsme dvojka, Avengers nebo Ocelová pěst. Nechyběly ani návrhy na koncerty, např. Divokej Bill, Kabát, Tři sestry, nebo také koncert oblíbené týnecké kapely Czech IT. Uvítali by i představitele českého rapu či známé YouTubery. Zájem byl i o divadelní festival či divadelní představení.

„Akce typu koncert Divokej Bill jsou z týneckého pohledu nedostupné, ale třeba by to bylo možné nahradit kapelou Divokej Bill Revival, pokud by i o toto mládež měla zájem,“ řekl starosta Martin Kadrnožka. Mladí by rádi přišli třeba i na historické přednášky, zejména z období 2. světové války. Diskuze se dotkla i informačních zdrojů, kde se mohou žáci informovat o chystaných akcích.

„Všechny podněty jsme si poznamenali a zjistíme možnosti jejich uskutečnění ve spolupráci s Kulturním centrem Týnec,“ řekl závěrem místostarosta Petr Znamenáček. Tato akce se uskutečnila v rámci programu Zdravé město Týnec ve spolupráci se Základní školou Týnec nad Sázavou.

 

Zpět na seznam aktualit